четвртак, 7. мај 2009.

Sprinter- prilagodljiv, bezbedan i udoban

Preko deset godina Mercedes-Benz Sprinter predvodi „sprinter klasu” u Evropi. Sprinter je ekonomski najisplativije vozilo na period od nekoliko godina– kroz nisku potrošnju goriva, dugačak servisni interval (koji je sa 22.500 km povećan na 30.000 km) i visoku rezidualnu vrednost, odnosno onu vrednost koju dobijete za svoje polovno vozilo. Kupci su prepoznali da je Sprinter najpovoljniji izbor među konkurencijom. Sprinter govori sam za sebe kada je kvalitet u pitanju.

Mnogostran: karoserija i varijante motora ispunjavaju sve zahteve
Sa tri međuosovinska rastojanja, četiri dužine karoserije u rasponu od 5245 mm do 7345 mm, tri visine krova i mnoštvo opcija karoserija, novi Sprinter je još fleksibilniji od svog prethodnika. Novi opseg obuhvata varijante između 3,0 i 5,0 t bruto težine vozila i, kao furgon vozilo sa zapreminom tovarnog prostora od 7 do 17m3, zadovoljava skoro sve zahteve.

Isto važi i za varijante motora. Moćni, vrhunski CDI dizel motori sa 4 i 6 cilindara sa snagom koja varira od 65kW (88 KS) do 135 kW (184 KS) odgovaraju svim potrebama. Svi Euro 4/EU4 dizel motori su opremljeni filterom za čestice. U međuvremenu, V6 benzinski motor pruža izuzetan komfor i performanse bez napora svojom snagom od 190kW (258KS).

Bezbednost pre svega: ADAPTIVE ESP® za sve modele, jake kočnice , bi-ksenon prednja svetla
Izuzetna bezbednost kojom se odlikovao prethodni Sprinter unapređena je kod novog modela. Razne dimenzije karoserije omogućavaju da vozilo prilikom sudara reaguje na potpuno nov način. Uz to, sada su dostupni i bočni vazdušni jastuci kao dodatak jastucima vozača i suvozača i vazdušnim jastucima na prozorima. Još jedna karakteristika je standardni dodatak ADAPTIVE ESP® za sve modele - poslednja generacija Programa elektronske stabilnosti (ESP®). Njegova povećana funkcionalnost dozvoljava sistemu da, između ostalog, ustanovljava težinu opterećenja vozila, izračuna centar težišta i prilagodi svoje odgovore upravo ovim faktorima.

Povećanje udobnosti: obimna standardna oprema, inovativni dodaci
Udobnost je takođe važan segment kod dostavnog vozila te Sprinter i na ovom polju ima prednost zbog svojih standardno opremljenih električnih podizača prozora i centralne brave sa daljinskim upravljanjem, infracrvenim prepoznavanjem i fluktuirajućim kodom. Još jedna crta, vredna pomena, je novi koncept enterijera sa još boljom ergonomijom i znatno povećanje prostora za odlaganje unutar kabine vozača. Ovo je još jedna oblast gde se Sprinter izdvaja – isto važi za veliki broj novih individualnih opcija koje predvodi inovativni sistem ulaska, Keyless Entry & Slide. Ovaj sistem obezbeđuje automatsko zaključavanje i otključavanje svih vrata i automatsko otvaranje i zatvaranje kliznih vrata.

Sprinter govori sam za sebe kada je kvalitet u pitanju. Potvrda da su kupci ovih izuzetnih vozila i najbolji prodavci istih jednostavnim prenošenjem utisaka svojim prijateljima, govori činjenica da je do danas u svetu preko 1.300.000 ovakvih vozila pronašlo svoje vlasnike. Mercedes-Benz Sprinter je dostupan i na tržištu zapadne Srbije preko ovlašćene prodajno-servisne kompanije.

Нема коментара:

Постави коментар